Login

Gebruikersnaam
Password *
Onthou mij

Muziektheaterproject ‘Het Kanaal’ werft talent in gemeente Alkmaar

Grote kerk alkmaarAlkmaar, 11 maart 2015. Samen met getalenteerde inwoners van de nieuwe gemeente Alkmaar zetten Rudi Oranje en zijn artistiek team een muziektheatervoorstelling op. Het gaat om een remake van de musical ‘Het Kanaal’, uitgevoerd door gewone maar in acteren, musiceren of decors bouwen getalenteerde Alkmaarders. Dezen kunnen zich vanaf nu melden. ‘Het Kanaal’, een verhaal van verbinden en je verbonden voelen, zal worden uitgevoerd in het najaar van 2015 in de Grote Kerk in Alkmaar, in Graft-De Rijp en in De Schermer. De opvoeringen markeren de op 1 januari gesloten fusie tussen de gemeenten. 

Het verhaal gaat over de geschiedenis van het aanleggen van het Noord-Hollands Kanaal, begin 19e eeuw. Koning Willem I (1772-1843) gaf opdracht een kanaal te graven in Noord-Holland om Amsterdam en Den Helder met elkaar te verbinden. Dat zou de handel bevorderen en de infrastructuur van Noord-Holland verbeteren. De belevenissen van de gravers van het kanaal, de confrontaties, onderling en met de plaatselijke bevolking, de politieke strubbelingen over het tracé van het kanaal en de commerciële belangen, met name voor Alkmaar en omstreken; ze hebben alle hun plek gevonden in de vertelling. 

De centrale cast van de musical zal bestaan uit 300 mensen die voornamelijk wonen en werken binnen de nieuwe gemeente Alkmaar. Na een korte auditie wordt een groep gevormd die zich een half jaar lang bekwaamt in zingen, dansen, toneelspelen, musiceren en het maken van decors en kleding. Ook worden mensen gezocht voor administratieve en organisatorische taken en voor de toneeltechniek

Een professioneel artistiek team begeleidt de ‘amateurs’ bij de complete totstandkoming van de musical. Van script schrijven, toneel, dans, muziek, decor, kleding tot organisatie: in principe wordt alles gedaan door mensen die een keer van heel nabij het proces willen meemaken. Via de website van Oranje Producties kan men meer informatie vinden en zich aanmelden voor dit grote project.

 

Line-up 6e Jazztival in Alkmaar bekend

jazztival 2014Alkmaar, 07 maart 2015. De programmering voor de zesde editie van Jazztival in Alkmaar is rond. Het dit jaar eendaagse jazzfestival biedt voor ieder wat wils met een compact, afwisselend en deels gratis programma vol jazz, latin, soul en zang. Onder meer Deborah J. Carter, EvenSanne, Thelonious4 en The Tibbs komen zaterdag 28 maart naar het festival op de nieuwe locatie in TAQA Theater De Vest.

Tijdens het Jazztival wordt de zomertijd op muzikale wijze ingeluid. Het thema van dit jaar, ‘Rhythm Changes’, refereert aan een standaard jazzsong formaat. Het slaat tevens op de veranderingen qua locatie en duur van het festival, maar ook op het diverse programma. Het ritme verandert voortdurend. En nog voordat de klok een uur vooruitgaat, kan men tijdens het Jazztival vast in het juiste ritme komen.

Het festival is dit jaar in de middag en aanloop naar de avond gratis toegankelijk. De van oorsprong Alkmaarse zangeres Anne Chris trapt om 16:00 uur het festival af. In de middag en loop van de avond spelen: de Schoorlse Big Band met zangeres Jeanette Prins, Project JazzX, jong jazztalent Startas Orkester en vocaal-gitaar jazzduo EvenSanne. Onderwijl brengt Trio LosBandos de foyer in zomerse sferen en laat Juicy Organism haar Hammond-geluid klinken in Grand Café De Studio. 

Op de zaterdagavond zijn er concerten van gitaar-/basduo Camusto, de zevenkoppige a capella vocalgroep New Amsterdam Voices, het fenomenale Jonn Reyna Quartet, jazzsensatie Deborah J. Carter, Monk-verbouwers Thelonious4 en de bigband Burn Brigade. Ook is er een muzikaal eerbetoon aan jazzicoon Chet Baker: Chet’s Choice. Gedurende de avond spelen er in de foyer diverse pianisten en zijn er optredens van saxofoonkwartet Double Espresso en The Busquito's. Rock ‘n soulband The Tibbs en de feestelijke latinband Latin Adventure sluiten de avond op feestelijk wijze af.

Via de Jazztival-website is er meer informatie plus beeld en geluid te vinden over de optredende bands en artiesten. Voorverkoop optreden € 7,50 (i.p.v. € 9) en dagkaart € 20 (i.p.v.  € 25). Meer op de Jazztival website. 

 
Google+

Contact

  • De Telefooncentrale
    Koelmalaan 350 2.4 1812 PS Alkmaar
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 072-844 98 48