Login

Gebruikersnaam
Password *
Onthou mij

Muziektheaterproject ‘Het Kanaal’ werft talent in gemeente Alkmaar

Grote kerk alkmaarAlkmaar, 11 maart 2015. Samen met getalenteerde inwoners van de nieuwe gemeente Alkmaar zetten Rudi Oranje en zijn artistiek team een muziektheatervoorstelling op. Het gaat om een remake van de musical ‘Het Kanaal’, uitgevoerd door gewone maar in acteren, musiceren of decors bouwen getalenteerde Alkmaarders. Dezen kunnen zich vanaf nu melden. ‘Het Kanaal’, een verhaal van verbinden en je verbonden voelen, zal worden uitgevoerd in het najaar van 2015 in de Grote Kerk in Alkmaar, in Graft-De Rijp en in De Schermer. De opvoeringen markeren de op 1 januari gesloten fusie tussen de gemeenten. 

Het verhaal gaat over de geschiedenis van het aanleggen van het Noord-Hollands Kanaal, begin 19e eeuw. Koning Willem I (1772-1843) gaf opdracht een kanaal te graven in Noord-Holland om Amsterdam en Den Helder met elkaar te verbinden. Dat zou de handel bevorderen en de infrastructuur van Noord-Holland verbeteren. De belevenissen van de gravers van het kanaal, de confrontaties, onderling en met de plaatselijke bevolking, de politieke strubbelingen over het tracé van het kanaal en de commerciële belangen, met name voor Alkmaar en omstreken; ze hebben alle hun plek gevonden in de vertelling. 

De centrale cast van de musical zal bestaan uit 300 mensen die voornamelijk wonen en werken binnen de nieuwe gemeente Alkmaar. Na een korte auditie wordt een groep gevormd die zich een half jaar lang bekwaamt in zingen, dansen, toneelspelen, musiceren en het maken van decors en kleding. Ook worden mensen gezocht voor administratieve en organisatorische taken en voor de toneeltechniek

Een professioneel artistiek team begeleidt de ‘amateurs’ bij de complete totstandkoming van de musical. Van script schrijven, toneel, dans, muziek, decor, kleding tot organisatie: in principe wordt alles gedaan door mensen die een keer van heel nabij het proces willen meemaken. Via de website van Oranje Producties kan men meer informatie vinden en zich aanmelden voor dit grote project.

Reageer op dit artikel...


Beveiligingscode
Vernieuwen

Google+

Contact

  • De Telefooncentrale
    Koelmalaan 350 2.4 1812 PS Alkmaar
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 072-844 98 48