Login

Gebruikersnaam
Password *
Onthou mij

Expositie

Cool Expo toont werk van Cees Verkerke (FOTO)

cool hhw logoHeerhugowaard, 16 februari 2015. Cool kunst en cultuur is in januari gestart met een serie exposities onder de naam Cool Expo. Onder het gastcuratorschap van Nico Kool zijn er diverse exposities met als thema ‘Kijk eens! Heerhugowaard!’. Vanaf zaterdag 21 februari is de tweede expositie te zien, dit keer van Cees Verkerke met schilderijen van de vogels in zijn (natuur)tuin.

Cees Verkerke is binnen en buiten Heerhugowaard bekend van zijn natuurtuin en liefde voor de natuur. In zijn tuin dansen de libellen van lis naar egelskop, weerspiegelt het water de hemel en duizelt het van leven. Een perfecte inspiratiebron voor zijn schilderijen. Het kan dan ook niet anders dat de vogels uit zijn tuin aan de Beukenlaan zich in zijn schilderijen verdringen. De expositie van Cees Verkerke is van 21 februari t/m 2 april tijdens de openingstijden van Cool kunst en cultuur vrij te bezoeken in de foyer op de tweede verdieping.

Naast het werk van Cees Verkerke zijn er gedurende het jaar nog vijf andere exposities te zien van Heerhugowaardse kunstenaars. Zo is er een expositie van Nelle Wagenaar-Gootjes te zien over de veelzijdige landschappen van Heerhugowaard, toont Peter Groot verschillende portretten van mensen uit Heerhugowaard en laat Aad Breed de talloze woonhuizen en bedrijfspanden die hij ontwierp voor inwoners en ondernemers van Heerhugowaard zien. Ook verzorgen De Zilvermeeuw en de cursisten van Atelier Cool een expositie.

Kijk voor meer informatie over Cool Expo op de website van Cool. 

20150217 Cees Verkerke-cool

 

101 ogenblikken van ‘Mister Panorama’ in Stedelijk Museum Alkmaar (FOTO)

stedelijk museum alkmaar logoAlkmaar, 12 november 2014. Drie decennia Nederlands verleden, verstild in 101 ogenblikken van Nederlands beste tijdschriftfotograaf Theo van Houts (1931). De Oudorper staffotograaf van weekblad Panorama legde Nederland op bijzondere wijze vast. In 2013 schonk Van Houts zijn fotocollectie aan het Regionaal Archief Alkmaar. Het Stedelijk Museum Alkmaar toont vanaf 22 november een selectie hieruit onder de titel ’101 ogenblikken. 

De tentoonstelling bestaat uit ruim honderd zwart-wit foto’s, geselecteerd door het Regionaal Archief Alkmaar en Van Houts zelf. “Het is een feest van herkenning voor wie die tijd heeft meegemaakt en een bijzondere terugblik voor ieder ander”, aldus directeur Paul Post van het Regionaal Archief.  Bekend en onbekend Nederland stond voor de lens van de fotojournalist. Zoals Johan Cruijff en Adèle Bloemendaal, maar ook de gewone man op straat. De meeste foto’s in de tentoonstelling zijn echter ‘snapshots’ van alledaagse situaties.

De in Oudorp (Alkmaar) wonende Van Houts begint zijn loopbaan als legerfotograaf, maar werkt van 1959 tot 1992 als staffotograaf voor Panorama. Hij fotografeerde een breed scala aan gebeurtenissen en personen over de hele wereld. Met zijn werk heeft hij vele prijzen gewonnen, waaronder zeven keer de Zilveren Camera en in 1989 de titel Fotojournalist van het jaar.

De prachtige en vaak spraakmakende foto’s uit de collectie geven het diverse werk van de fotograaf mooi weer. ‘101 ogenblikken’ loopt van 22 november tot en met 1 februari 2015. De tentoonstelling is in het museum te bekijken van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur. 

Foto: Sinterklaas verdwaald, Leidschendam, 1963 (bron: Collectie Regionaal Archief Alkmaar)

20141112 theo van houts sint

 
Google+

Contact

  • De Telefooncentrale
    Koelmalaan 350 2.4 1812 PS Alkmaar
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 072-844 98 48