Login

Gebruikersnaam
Password *
Onthou mij

Film

Weekbericht Provadja Film & Podium – 13 t/m 19 juni 2013

provadja logoAlkmaar, 8 juni 2013. Na het Red Provadja Festival is er weer een 'normaal' programma. Op het menu staat de indrukwekkende verfilming van Pascal Mercier's bestseller Night Train to Lisbon. Het leven van een geliefd leraar Latijn en deskundige in oude talen neemt een bijzondere wending als hij een mysterieuze jonge vrouw weerhoudt van zelfmoord. Als de vrouw verdwijnt en haar jas bij hem achterlaat, met daarin een ticket voor de nachttrein naar Lissabon, besluit hij het ticket te gebruiken. Hij gaat op zoek naar de achtergrond van het boek van de Portugese dokter Amadeu de Prado, dat hij ook in haar jas gevonden heeft, en ontdekt langzaam een tragische liefdesgeschiedenis.

Hannah Arendt is het waargebeurde levensverhaal van de Duits-Joodse filosofe. De uit Duitsland gevluchte Arendt woont in de jaren '60 het proces tegen Holocaust-architecht Eichmann bij. Daar ziet ze niet een monster, maar een middelmatige boekhouder die heeft meegewerkt aan een verschrikkelijk systeem, zonder de nodige vragen te stellen. Haar verslag, waarin ze dit 'de banaliteit van het kwaad' noemt, roept enorme weerstand op. In haar vriendenkring, maar ook ver daar buiten.

Les Chevaux de Dieu is een zeer relevante en actuele film, over de wijze waarop een jonge jongen wordt klaargestoomd voor het martelaarschap. De 10-jarige Yachine woont met zijn familie in een sloppenwijk. Als zijn oudere broer, een straatrebel, na een verblijf in de gevangenis is veranderd in een radicale Islamiet, overtuigt hij Yachine zich ook bij de 'broeders' aan te sluiten.

Vrolijker van aard is de jeugdfilm Pudding T (5+), over de tienjarige Ivan die eigenlijk nergens goed in is. Hij wordt gepest, zijn vader is teleurgesteld in hem en noemt 'm Pudding Tarzan. Maar dan verschijnt er een heks die Ivan een wens laat doen. Hij wenst dat hij overal de allerbeste in wordt, en zo geschiedt. Maar of hij daar nou gelukkig van wordt...

Reageer op dit artikel...


Beveiligingscode
Vernieuwen

Google+

Contact

  • De Telefooncentrale
    Koelmalaan 350 2.4 1812 PS Alkmaar
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 072-844 98 48