Login

Gebruikersnaam
Password *
Onthou mij

Film

"De Zee die Denkt" met Hollandse maaltijd bij Filmhuis Het Moment

filmhuis het momentAlkmaar, 23 maart 2014. Woensdag 2 april toont Het Moment "De Zee die Denkt" in HAL25. Voorafgaand aan de film uit 2000 wordt een Hollandse maaltijd met dito toet geserveerd. Regisseur Gert de Graaff en hoofdrolspeler Bart Klever zullen beiden deze avond aanwezig zijn. Om 18:30 gaat de deur open, het diner wordt om 19:00 uur opgediend. Ondertussen draait het Filmhuis korte films van eigen bodem. Om 20:00 zal Bart Klever vertellen over zijn rol in de film. Om 20:30 start de hoofdfilm en na afloop geeft Gert de Graaf antwoord op vragen uit het publiek.

Regisseur Gert de Graaff heeft tien jaar lang gepassioneerd aan deze film gewerkt, wat geleid heeft tot een bizar scenario, de meest onwaarschijnlijke decors, en een verbluffende montage. Ook is hoofdrolspeler en oud-Alkmaarder Bart Klever aanwezig. Klever was onlangs nog te zien in de op de televisie in de serie 'Hoe Duur was de Suiker' en recent ook bij de Vara in 'de Deal'. In 'De Zee die Denkt' speelt hij de scenarioschrijver die het script schrijft van "De Zee die Denkt". Hij typt wat hij doet en hij doet wat hij typt. Hij toont via wonderbaarlijke voorbeelden aan dat onze wereld enkel en alleen in ons bewustzijn bestaat. Wat is echt en wat is illusie? Geloven we in de filmwerkelijkheid terwijl we die zien?

Is "De Zee die Denkt" een film over film? Is dit een film over de zee die denkt? Is dit een film over iemand die kijkt naar de zee die denkt, of over iemand die kijkt naar iemand die denkt dat hij het scenario voor de zee die denkt aan het schrijven is? Het maakt niet uit: de filmmakers mogen het hemd van het lijf worden gevraagd over het leven en over het ontstaan van deze bijzondere film. 

Toegang voor alleen film kost €7,50, inclusief diner €15,00. Wie mee wil eten moet er snel bij zijn met reserveren, want er is beperkt plaats. HAL25 is gelegen aan de Pettemerstraat 15. Meer informatie op de website van Het Moment

Reageer op dit artikel...


Beveiligingscode
Vernieuwen

Google+

Contact

  • De Telefooncentrale
    Koelmalaan 350 2.4 1812 PS Alkmaar
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 072-844 98 48