Login

Gebruikersnaam
Password *
Onthou mij

Film

Balkanavond op 11 juni bij Filmhuis Het Moment

filmhuis het momentAlkmaar, 28 mei 2014. Een pittige goulash. Toeters en bellen van Gozba! Drie korte films uit (ex-)Joegoslavië en de prachtige vergeten Joegoslavische film Ko To Tamo Peva uit 1980. Dat is de Balkanavond op woensdag 11 juni bij Het Moment in HAL25.

Na een stevig glas rode wijn kan men aan tafel genieten van heerlijke goulash, bereid zoals de Hongaren dat deden; op een houtvuur. Het toetje wordt muzikaal ondersteund door Gozba!;  een Balkanfeest tot op het bot en brengt als geen ander, eerlijke, rauwe dansmuziek uit Oost Europa. Gewapend met toeters en bellen, toetsen en troms, veroveren zij zingend je hart. 

Direct aansluitend presenteert filmmaker en Oost-Europa kenner Dragor Obradović drie korte films uit het Joegoslavië van weleer. Hij vertelt over de films, de Balkan en de Muziek. Ko To Tamo Peva, die in het Nederlands de titel 'Wie Zingt Daar Zo' kreeg, won op het Rotterdamse filmfestival van 1981 de persprijs en is in de jaren negentig uitgeroepen tot beste Servische film in vijftig jaar. Een prachtig komisch drama uit 1980 van regisseur Slobodan Sijan.

In een oude bus op weg naar hoofdstad Belgrado bepaalt een dreigende oorlog het gedrag van de passagiers. Twee Gypsy muzikanten onderbreken af en toe de film om te zingen over hun miserabele leven. Ze voelen de oorlog naderen. De diversiteit van reizigers geeft een mooi beeld van een samenleving die geconfronteerd wordt met een oorlog.

Reserveren voor het eten is noodzakelijk en kan tot en met maandag 9 juni per email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Meer informatie via de website van Het Moment of via Facebook. De prijs voor het diner, inclusief film en muziek is € 15,00, de film alleen € 7,50. De deuren gaan open om 18:30 en om 19:00 is het etenstijd. Om 20:30 start het filmprogramma en het is klaar om 23:00 uur.

Reageer op dit artikel...


Beveiligingscode
Vernieuwen

Google+

Contact

  • De Telefooncentrale
    Koelmalaan 350 2.4 1812 PS Alkmaar
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 072-844 98 48