Login

Gebruikersnaam
Password *
Onthou mij

Film

Ringers Open festival tijdens Open Monumentenweekend

ringerscomplexAlkmaar, 16 agsustus 2014. De oude Ringersfabriek aan de Noorderkade, al enkele jaren het middelpunt van maatschappelijke discussies over restauratie of sloop, wordt tijdens het Open Monumentenweekend van 2014 opengesteld tijdens "Ringers Open!" Van 12-14 september brengt Ringers Open! het publiek een gratis festival met films, chocola, historie en meer over het voornaamste industrieel erfgoed van Alkmaar aan de Noorderkade. Ooit werden hier de wereldberoemde bonbons en suikerwerken gemaakt van Ringers.

Ringers Open komt voort uit een gegroeide samenwerking tussen Stichting Adapt Alkmaar, de cinema-nomaden van Het Moment en The Halfwits. Zij zijn versterkt met Eva Dekker en Ellen Janssen van De Blok Concept Store, een creatieve broedplaats die sinds kort in de Ringersfabriek is ondergebracht. Samen maken zij een eenmalige belevenis in de verlaten ruimtes van het leegstaande complex van Rabo Vastgoed. Drie dagen lang wekken zij de roemruchte chocoladegeschiedenis van deze plek weer tot leven met films, foto’s, verhalen en allerlei vermaak voor jong en oud. Cacao en chocolade is te zien, ruiken, voelen en proeven. Adapt laat het oordeel vervolgens over aan de bezoekers of dit pand gerestaureerd of gesloopt moet worden. 

Openingstijden zijn vrijdag 12 september van 20.00 tot 24.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 24.00 uur en zondag van 11.00-18.00 uur. De entree is gratis, dankzij bijdragen van eigenaar Rabo Vastgoed-MAB Development, Rabobank Alkmaar, chocoladeproducent Dobla, Stedelijk Museum Alkmaar, communicatiebureau Het Raadhuis en de gemeente Alkmaar. Rabo Vastgoed is niet geheel toevallig ook landelijk hoofdsponsor van Open Monumentendag.

De organisatie zoekt overigens nog een flink aantal vrijwilligers. Meer nieuws daarover, over het programma en alle activiteiten rond Ringers Open worden telkens als eerste geplaatst op de Facebookpagina van Ringers.  

Google+

Contact

  • De Telefooncentrale
    Koelmalaan 350 2.4 1812 PS Alkmaar
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 072-844 98 48