Login

Gebruikersnaam
Password *
Onthou mij

Film

JT Alkmaar viert feest met première Hazes-film

bloed-zweet-en-tranenAlkmaar, 03 maart 2015. Maandag 30 maart rollen ruim 130 bioscopen hun rode loper uit voor de grootste landelijke première ooit en de JT Alkmaar is er eentje van. Een record aantal bioscopen biedt het publiek de kans om gelijktijdig met de feestelijke première van Bloed, Zweet & Tranen in het Tuschinski theater in Amsterdam, de film te zien.

Voor de officiële release op 2 april, viert elk theater met hun rode loper-première een Hazes-feestje. In de film van Diederick Koopal (bekend van De Marathon) over Nederlands grootse volkszanger, worden de hoofdrollen vertolkt door Martijn Fischer, Hadewych Minis, Fedja van Huêt, Matheu Hinzen, Raymond Thiry en Marcel Hensema.

Bloed, Zweet & Tranen vertelt het verhaal over het bewogen leven van André Hazes. In deze emotionele, aangrijpende en humoristische film worden de drie belangrijkste fases uit zijn leven belicht; zijn rauwe jeugd en de ontdekking op zijn 8ste door Johnny Kraaykamp op de Albert Cuypmarkt in de jaren ’60, zijn vriendschap met producer Tim Griek en zijn doorbraak in de jaren ’80 met hits als Zeg Maar Niets Meer, Een Beetje Verliefd en Ik Meen ‘t en zijn moeizame laatste maanden in 2004. In deze laatste fase voor zijn dood worstelt hij met zijn heftige verleden, zijn verslechterde gezondheid en de angst voor wat hem te wachten staat. Zal hij, dé volkszanger van Nederland, nog één keer schitteren in een uitverkochte Arena?

Meer informatie over de deelnemende theaters en reserveringen, is te vinden op de website Bloed, zweet en tranen - De film.

 

Reageer op dit artikel...


Beveiligingscode
Vernieuwen

Google+

Contact

  • De Telefooncentrale
    Koelmalaan 350 2.4 1812 PS Alkmaar
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 072-844 98 48