Login

Gebruikersnaam
Password *
Onthou mij

Film

JT Alkmaar viert feest met première Hazes-film

bloed-zweet-en-tranenAlkmaar, 03 maart 2015. Maandag 30 maart rollen ruim 130 bioscopen hun rode loper uit voor de grootste landelijke première ooit en de JT Alkmaar is er eentje van. Een record aantal bioscopen biedt het publiek de kans om gelijktijdig met de feestelijke première van Bloed, Zweet & Tranen in het Tuschinski theater in Amsterdam, de film te zien.

Voor de officiële release op 2 april, viert elk theater met hun rode loper-première een Hazes-feestje. In de film van Diederick Koopal (bekend van De Marathon) over Nederlands grootse volkszanger, worden de hoofdrollen vertolkt door Martijn Fischer, Hadewych Minis, Fedja van Huêt, Matheu Hinzen, Raymond Thiry en Marcel Hensema.

Bloed, Zweet & Tranen vertelt het verhaal over het bewogen leven van André Hazes. In deze emotionele, aangrijpende en humoristische film worden de drie belangrijkste fases uit zijn leven belicht; zijn rauwe jeugd en de ontdekking op zijn 8ste door Johnny Kraaykamp op de Albert Cuypmarkt in de jaren ’60, zijn vriendschap met producer Tim Griek en zijn doorbraak in de jaren ’80 met hits als Zeg Maar Niets Meer, Een Beetje Verliefd en Ik Meen ‘t en zijn moeizame laatste maanden in 2004. In deze laatste fase voor zijn dood worstelt hij met zijn heftige verleden, zijn verslechterde gezondheid en de angst voor wat hem te wachten staat. Zal hij, dé volkszanger van Nederland, nog één keer schitteren in een uitverkochte Arena?

Meer informatie over de deelnemende theaters en reserveringen, is te vinden op de website Bloed, zweet en tranen - De film.

 

 

Sfeerproeverij Jazztival 2015 bij Filmhuis Alkmaar

filmhuis alkmaar logoAlkmaar, 23 januari 2015. Vrijdag (vandaag) start om 19:00 uur de voorverkoop voor het 6e Jazztival, dat op 27, 28 en 29 maart plaats zal vinden. Gelegenheid voor het Filmhuis Alkmaar om die avond een sfeerproeverij te verzorgen met om 20:00 uur de all-time Jazz Filmklassieker 'Miles Davis - Live at Montreux'. Deze beelden worden eenmalig vertoond. Na afloop van de film, om 21:30 uur, verzorgt de Jazztival organisatie zelf een gratis toegankelijk optreden.

Weinig muzikanten hebben de ontwikkeling van de muziek wezenlijk kunnen veranderen, Miles Davis deed het maar liefst meerdere malen. De unieke beelden van deze Picasso van jazz zijn opgenomen op het Montreux Jazzfestival. Waar Miles voor het eerst in drie decennia weer terugkeerde naar zijn oude hits als Miles Ahead (1957), Porgy and Bess (1959), en Sketches of Spain (1960). In het kader van het Jazztival 2015 vertoont Filmhuis Alkmaar eenmalig deze opnames. Een unieke kans voor de liefhebber.

Toegang voor de film is 10 euro inclusief koffie en thee, en een drankje achteraf. De toegang voor het optreden is gratis. Wie meer jazz wil horen en zien, kan ook nog naar de film Whiplash, te zien op alle avonden van de week. 
Google+

Contact

  • De Telefooncentrale
    Koelmalaan 350 2.4 1812 PS Alkmaar
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 072-844 98 48