Login

Gebruikersnaam
Password *
Onthou mij

Plofkrakers gestoord bij klus in Heiloo (FOTO's)

politie 06Heiloo, 17 maart 2015. In de nacht van maandag op dinsdag is een poging gedaan de geldautomaat aan het Rosendaal in Heiloo te kraken. Rond kwart over vier zag een getuige hoe mannen met de pinautomaat van ABN AMRO bezig waren. De daders gebruikten, zoals gebruikelijk, een gestolen auto bij de kraak maar hadden doordat ze betrapt werden hadden ze geen tijd meer om het voertuig in de brand te steken. Normaal gesproken wordt de auto in brand gestoken om eventuele sporen uit te wissen. De door de daders gehanteerde methode is, alweer, de gebruikelijke: de geldautomaat wordt gevuld met gas dat tot ontploffing wordt gebracht. Daarna wordt met een auto de ingang van de werkruimte geramd.

Zoals zo vaak was ook deze poging niet succesvol en zijn de daders er zonder buit vandoor gegaan. De gevel is ontzet door het gebruikte geweld. Hoewel de politie op tal van vluchtwegen positie heeft ingenomen zijn er geen verdachten aangehouden. De bewakingscamera's van de aangrenzende Albert Heijn hebben helaas de plofkraak niet kunnen vastleggen., wWat de getuige gezien heeft wil de politie in het belang van het onderzoek nog niet kwijt. (foto's: DNP.NU/Lorenzo Derksen)

 

 

KUUB presenteert Alkmaarse kunstenaars (FOTO's)

KUUB-logoAlkmaar, 14 maart 2015. KUUB staat voor Kunst Uit Unieke Beleving en het is het eerste Alkmaarse amateurkunstfestival dat wordt gehouden. Zaterdagmiddag werd KUUB in Koel 310 aan de Koelmalaan geopend door cultuurwethouder Van de Ven. Diverse amateurverenigingen hadden de behoefte om zich aan op een vernieuwende manier aan de Alkmaarse bevolking te presenteren. Bij Helen Groves ontstond toen het idee voor KUUB. Zij is de afgelopen maanden druk geweest om het idee verder te ontwikkelen en alles in goede banen te leiden. Ondanks dat er toch vooral Alkmaarse kunstenaard gevraagd werd zich te melden was het aanbod groot. Koel 310 werd omgetoverd tot een interactief doolhof met licht als leidraad: blauw licht betekent muziek, rood  theater en groen is dans. In totaal waren er zesal disciplines, te weten  beeldende kunst, muziek, dans, theater, creatief schrijven en mediakunst. Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp vertoonde er zíjn mediakunsten en kwam terug met deze fotoreportage.

 
Google+

Contact

  • De Telefooncentrale
    Koelmalaan 350 2.4 1812 PS Alkmaar
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 072-844 98 48