Login

Gebruikersnaam
Password *
Onthou mij

Informatief

Wethouder schrobt bekladding bij hondenuitlaatgebied zelf weg

hond aan de lijnAlkmaar, 13 maart 2014. Wethouder Hondenbeleid en Groen Anjo van de Ven gaat vrijdag 14 maart om 15.00 uur zelf schoonmaken in de Oudorperhout. Aanleiding is de bekladding van een informatiebord over de hondenuitlaatmogelijkheden in de Oudorperhout. Het bord stond pas sinds zaterdag 8 maart, de dag dat de wethouder het nieuwe hondenuitlaatgebied opende en is dus maar heel kort ongemoeid gelaten.

De bekladding is waarschijnlijk een reactie op het verbod om honden in gebieden waar vogels broeden, los te laten. Afgezien van de bekladding zelf, wekt ook de tekst "wij haten die vogels, liever honden" grote ergernis. "Een flauwe en onnodige actie", aldus de wethouder, "die bovendien de gemeenschap geld dreigt te kosten. En dat terwijl de Oudorpehout juist zo'n prachtige plek is voor heel veel dieren en mensen."

In de Oudorperhout zijn onlangs juist veel aanpassingen gedaan om het verblijf voor honden en hondenbezitters te verbeteren. Zo zijn er nieuwe hondenhaltes geplaatst met dispensers, voor zowel papieren- als plastic hondenpoepzakjes. Ook de losloopmogelijkheden voor de honden zijn flink uitgebreid en er zijn zelfs speciale hondenzwemplekken gerealiseerd. Samen met een groep enthousiaste hondenbezitters, stichting Oudorperhout en gemeente Alkmaar is ook een nieuwe folder ontwikkeld om de hondenbezitters te informeren.

 

Workshop Leef Lang en Gelukkig bij De Eenhoorn

buurthuis de eenhoorn logoAlkmaar, 30 maart 2013. Op donderdag 4 april organiseert Wijk- en Ontmoetingscentrum De Eenhoorn de workshop Leef Lang en Gelukkig. Deze workshop met tips & tricks is voor iedereen die ge├»nteresseerd is in een prettig leven. Aan de hand van een sprookje vertelt spreker Ab Kok over de universele spelregels waar iedereen in het dagelijks leven mee te maken heeft. Deze spelregels gaan over Oordelen, Loslaten, Doelen, Wensen, Vergeven, Vertrouwen, maar bovenal over Willen en het Avontuur.

Wanneer de spelregels van het leven toegepast worden is er veel mogelijk, net zoals met de hoofdpersonen uit de sprookjes. Tussen de sprookjes en ieders 'werkelijkheid' lopen veel paralellen. Het enige wat er te doen staat is die toepassen. Het begint uiteraard met de vraag: Wat wil je eigenlijk? Wat is jouw doel? Wat ga je er aan doen om dat te bereiken?

Al ruim 20 jaar vertelt Ab Kok sprookjes met een diepere ondergrond. Hij noemt zich 'sprokenist' en coach. De workshop begint op 4 april om 20:00 uur en entree is 10 euro.  Het adres van De Eenhoorn is Verdronkenoord 44 te Alkmaar . Reserveren kan via Ab Kok's website of via De Eenhoorn.

 
Google+

Contact

  • De Telefooncentrale
    Koelmalaan 350 2.4 1812 PS Alkmaar
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 072-844 98 48