Login

Gebruikersnaam
Password *
Onthou mij

Open Dag in Centrum Oosterwal in Week van Zorg & Welzijn

centrum oosterwalAlkmaar, 13 maart 2015. Van zaterdag 14 tot en met zaterdag 21 maart is het de week van Zorg&Welzijn. Diverse zorginstellingen in het hele land openen hun deuren om het publiek te laten zien hoe zorg daadwerkelijk werkt. De week wordt op zaterdag 21 maart afgesloten met de Landelijke Open Dag van Zorg&Welzijn, met als thema Zo werkt Zorg. Centrum Oosterwal opent deze dag ook haar deuren en iedereen is tussen 11.00 en 15.00 uur welkom om een kijkje te komen nemen.

De samenwerkende dermatologen en flebologen van Centrum Oosterwal, Gemini Ziekenhuis en Medisch Centrum Alkmaar informeren mensen graag over hun werkzaamheden. Artsen en verpleegkundigen geven diverse demonstraties en presentaties en beantwoorden vragen over bijvoorbeeld preventie van huidkanker, de levensreddende epi-pen en oplossingen tegen bovenmatig zweten. Een huidtherapeut laat zien welke huidaandoeningen zij allemaal kan behandelen en men kan van dichtbij meekijken hoe een vaatchirurg een spatader­operatie uitvoert op een kunstbeen. Een unieke gelegenheid om eens een kijkje achter de schermen te nemen.

Centrum Oosterwal is gelegen aan de Comeniusstraat 3 in Alkmaar. Meer informatie is te vinden op de website van Centrum Oosterwal.

 

Rommelmarkt Sportpaleis op 22 maart

sportpaleis alkmaarAlkmaar, 13 maart 2015. Zondag 22 maart van 10.00 tot 16.00 uur is het weer raak in het Sportpaleis aan de Terborchlaan. Deze gigantische accommodatie staat dan weer helemaal vol met particuliere standhouders die hun zolder- en schuuropruimingen proberen te verkopen. De ervaring van deze markten leert dat vele spullen op zo’n dag van eigenaar verwisselen. De verscheidenheid aan 2e hands spullen op deze markten, georganiseerd door de St. Rommelmarkten Egmond, is altijd weer enorm.

De entree bedraagt €.2,00 p.p. vanaf 13 jaar. Meer informatie op de website van de stichting.  

Derde Noord-Hollandse Modelspoordagen op 14 en 15 maart (FLYER)

modelspoordagen nhAlkmaar, 12 maart 2015. In het weekeind van 14 en 15 maart organiseert de Model Spoor club Alkmaar voor de derde keer een mooi modelspoor evenement. Het evenement vindt beide dagen van 10:00 tot 16:00 uur plaats bij het Willem Blaeu aan de Robonsbosweg 11. De organisatie ontvangt diverse clubs uit Nederland die hun banen gaan tonen aan het publiek. Er komt totaal 150 meter spoor te liggen in LGB ,N en HO formaat, met ook baantjes voor de jeugd. Er is ook heel veel ruimte voor handelaren zodat modelspoorliefhebbers hun hart op kunnen halen. Het demo-team van de Alkmaarse club zal laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van zelfbouw.

Toegang is €4,- euro per persoon. Met een uitgeprinte versie van de flyer krijgt men €0,50 korting. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Meer info op de website van de modelspoordagen.

20150312-modelspoordagen

Muziekworkshop met Mozart in Bibliotheek Alkmaar Centrum

20150313 logo TrompetterkorpsAlkmaar, 13 maart 2015. Normaal is het stil in een bibliotheek, maar op zondag 15 maart zal er in Bibliotheek Alkmaar Centrum muziek gemaakt worden. De beroemde componist Mozart geeft dan samen met muzikanten van het Trompetterkorps Alkmaar een muziekworkshop voor kinderen. De workshop is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar en duurt van 14:00 tot 15:00 uur. Na de workshop kunnen de kinderen zich aanmelden voor de gratis muziekopleiding van het Trompetterkorps Alkmaar, genaamd Music-4U (Music for you). Deze duurt een half jaar en de nieuwe cursus start op maandag 23 maart aanstaande om 18.30 uur. Aanmelden kan via www.trompetterkorpsalkmaar.nl of via 06-10286050.

20150313 mozart trompetterkorps

Lezing 'Meer en Meer. 450 jaar Egmonder- en Bergermeer'

alkmaar historisch cafeAlkmaar, 06 maart 2015. Dit jaar is het 450 jaar geleden dat de Egmonder- en Bergermeer zijn drooggemalen. Het was in 1565 de eerste grotere droogmakerij van Noord-Holland. Met het initiatief om de grote waterplas met zes windmolens droog te malen zijn de namen verbonden van Lamoraal, graaf van Egmond en Hendrik van Brederode, Heer van Bergen. Een gebied ontstond met welvarende boerenbedrijven, waar in de karakteristieke stolpboerderijen de veeteelt en kaasmakerij hoofdmiddel van bestaan werden. Donderdag 26 maart geeft historicus Frits David Zeiler een lezing in het Alkmaars Historisch Café over de polders.

Zeiler, geboren in 1949 te Bergen, vertelt ook over de eerste inpolderingen en allerlei kleinere aandijkingen; karakteristieke randdijkjes als Hogedijk en Wiertdijkje in het landschap; stelsels van duinrellen en sluisjes. Zo is er al negen eeuwen sprake van ‘watermanagement’ in Noord-Kennemerland, met de droogmaking precies op de helft. Momenteel werkt de historicus aan een boek over de geschiedenis van de Egmonder- en Bergermeer. Bekijk ook de website hierover

De lezing van 26 maart vindt plaats in de bibliotheek Alkmaar Centrum, begint om 20.00 uur en duurt tot rond 22.00 uur (incl. pauze). De prijs is € 7,50 inclusief koffie/thee. Gereduceerde prijs van € 5,00 voor abonnee/lid/vriend van een van instanties die onderdeel zijn van het Historisch Café Alkmaar. Kaarten zijn in voorverkoop en op de avond zelf verkrijgbaar bij bibliotheek Alkmaar Centrum.

Bibliotheek Kennemerwaard, Historische Vereniging Alkmaar, Regionaal Archief Alkmaar, Monumentenzorg & Archeologie, Stedelijk Museum Alkmaar en Stichting Vrienden van de Grote Kerk verzorgen gezamenlijk een lezingen- en activiteitencyclus onder de naam ‘Het Alkmaars Historisch Café’. De onderwerpen van de lezingen zijn veelzijdig, maar hebben altijd iets te maken met de geschiedenis van Alkmaar en de regio.

Google+

Contact

  • De Telefooncentrale
    Koelmalaan 350 2.4 1812 PS Alkmaar
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 072-844 98 48