Login

Gebruikersnaam
Password *
Onthou mij

Diversen

Alkmaarse ondernemers trekken één lijn: vaste openingstijden zonder koopavond (VIDEO)

Alkmaar LangestraatAlkmaar, 17 maart 2015. Vanaf juni kan er niet meer op donderdagavond geshopt worden. De bezoekersaantallen tijdens de koopavond lopen terug en de verkopen ook. Het is eenvoudigweg niet langer commercieel interessant. En verlies pakken tijdens dergelijke uren is wel het laatste waar de meeste middenstanders nu aan denken. Een wandeling door de Laat en de Langestraat maken dat al een tijdje duidelijk. De forse hoeveelheid lege panden en doorlopend kortingsacties onderstrepen de nood van de ondernemers. Maar juist van dat stapelen van korting, de pop-up winkeltjes en de discounters moeten we af zegt Jelle Groeneveld van Winkeliersvereniging Binnenstad Alkmaar (WBA). Het winkelen moet weer op een hoger niveau getild worden met bijvoorbeeld gespecialiseerde winkels. Maar ja, die huurprijs is níet mals. Dat vind ook Bert Rotteveel van Rotteveel M4, daarom wordt er gewerkt aan een plan dat startende ondernemers een duwtje in de rug moet geven door tijdens de startperiode een lagere huur te vragen. De start wordt dan makkelijker en het zou mogelijk een geschikt wapen zijn tegen de leegstand. Want "leegstand is besmettelijk" volgens Rotteveel. Wie in de Alkmaarse binnenstad rondkijkt kan het daar alleen maar mee eens zijn.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

 

Minder treinen rond Alkmaar door kapotte bovenleidingen

ns-kapotAlkmaar, 18 maart 2015. Op het hele spoortraject van Den Helder naar Amsterdam rijden minder treinen door twee kapotte bovenleidingen. Inmiddels is de kapotte leiding tussen Alkmaar en Zaandam gerepareerd, al duurder dit langer dan aanvankelijk gepland.

Richting Den Helder rijden treinen niet verder dan Anna Paulowna. Verder reizen kan een uur extra aan tijd kosten. De storing duurt naar verwachting nog tot 17:00 uur.

 
Google+

Contact

  • De Telefooncentrale
    Koelmalaan 350 2.4 1812 PS Alkmaar
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 072-844 98 48