Login

Gebruikersnaam
Password *
Onthou mij

Diversen

Nieuwe JT bios biedt 430 plaatsen in grote zaal en Dolby Atmos (IMPRESSIES)

JT impressie 150x150Alkmaar, 08 juli 2014. Volgend jaar oktober staat hij er: de nieuwe megabios van JT op Overstad in Alkmaar. Met tien zalen en plek voor 1900 mensen zal het de grootste bioscoop worden in het gebied boven het IJ. De gemeente presenteerde gistermiddag samen met filmfirma Punt de nieuwste plannen in het Alkmaarse stadhuis. Hiermee gaat de bouw van het nieuwe filmtheater op Overstad definitief door. De gemeente en ontwikkelaar JT Real Estate Alkmaar, onderdeel van filmfamilie Punt hebben overeenstemming over een nieuw plan voor de inrichting van het voormalig Vegro terrein. De contouren van de nieuwe bioscoop zijn nu duidelijk. Er komt een half verdiepte parkeergarage onder het gebouw met ruimte voor ongeveer 150 parkeerplaatsen. De bioscoop komt met de lange zijde langs het kanaal te liggen met een verhoogd terras met zicht op het water en de binnenstad.

Voor Overstad is dit een belangrijke stap voorwaarts. “Het college van Alkmaar is bijzonder blij dat deze prachtige voorziening voor Alkmaar en omgeving gerealiseerd gaat worden. Een bijzonder mooie stap in de verdere ontwikkeling van Overstad, dat nu beter verbonden wordt met de binnenstad.” Het college wil ruimte bieden aan ondernemers om Overstad verder te ontwikkelen door er investeringen toe te laten op het gebied van cultuur, wonen en detailhandel. De nieuwe fiets- en voetgangersbrug, die momenteel wordt aangelegd, versterkt deze verbinding. De bioscoop en het filmhuis krijgen met dit gebouw regionale allure. Het plan past volledig binnen de ontwikkelingsvisie van Overstad.  Het nieuwe filmtheater is het begin van het culturele trio bioscoop, filmhuis en poppodium. De locatie van het poppodium is onveranderd ten opzichte van vorige plannen en het filmhuis zal over drie van de in totaal tien filmzalen beschikken.

Bioscopen die nu gebouwd worden zijn anders dan vijf jaar geleden. Met name de techniek van het geluid is enorm verbeterd. Het spektakelstuk is dan ook de grote zaal met 430 zitplaatsen waar het nieuwste geluidssysteem hoorbaar zal zijn: Dolby Atmos. Deze nieuwe innovatie op het gebied van bioscoopgeluid zorgt voor een zeer intense geluidsbeleving vanwege de vele speakers die overal in de zaal hangen. Als het in de film regent, dan komt bijvoorbeeld het geluid van de druppels echt van boven.

20140708 JT impressie 001

20140708 JT impressie 003

20140708 JT impressie 002

Google+

Contact

  • De Telefooncentrale
    Koelmalaan 350 2.4 1812 PS Alkmaar
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 072-844 98 48