Login

Gebruikersnaam
Password *
Onthou mij

Gemeente Alkmaar

Alkmaar snoeit in lastige regels voor winkeliers

alkmaar 2015 beter logoAlkmaar, 18 maart 2015. Winkeliers, verhuurders van winkelpanden en gemeenten gaan gezamenlijk de aantrekkelijkheid van winkelstraten vergroten. Twaalf pilotgemeenten, waaronder Alkmaar, VVD-minister van Economische Zaken Henk Kamp en grote retailers tekenden dinsdag 'De Retail-agenda'. Hierin spreken ze af elkaar bij te staan in het aantrekkelijker maken van de Nederlandse winkelstraten. Vanuit de overheid gebeurt dat door 'regelluwe gebieden' in te voeren. Winkeliers in binnensteden hebben het steeds lastiger met het veranderende koopgedrag. Veel bezoekers gebruiken winkels vooral als showroom van producten die ze dan goedkoop op internet bestellen. De deelnemende partijen komen hen tegemoet.

Dinsdag tekenden zij in het hoofdkantoor van de HEMA in Amsterdam de 'Retail-agenda'.. Vooral het tegengaan van leegstand heeft prioriteit, onder meer door meer horeca en dienstverlening in de winkels toe te staan. Zo moeten de winkeliers beter het hoofd kunnen bieden aan online-concurrentie.

In Alkmaar maakt Victor Kloos (OPA), wethouder van Economische Zaken, zich al langer sterk voor het toestaan van waar niemand last van heeft: "Als je in de binnenstad niet nodeloos moeilijk doet over daghoreca, ontstaat er op die plaatsen als vanzelf meer beweging. Mensen gaan winkelen, nemen een kop koffie, een broodje: we hébben een aantrekkelijke binnenstad, laten we daar gastvrij mee omgaan." Omdat Kloos verhinderd was, nam wethouder Peter de Baat (VVD) de honneurs waar:  "Als liberaal ben ik al van nature voorstander van een overheid die zich alleen maar bezighoudt met wat alleen de overheid kan en moet regelen. We mogen best wat meer vertrouwen op het gezonde verstand van mensen. Winkeliers, bezoekers, verhuurders, ambtenaren: we komen er samen wel uit."

 

Victoriebrug vanaf zaterdag eindelijk in gebruik

VictoriebrugAlkmaar, 13 maart 2015. Vanaf zaterdag kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van de nieuwe Victoriebrug. De brug vormt de verbinding voor langzaam verkeer tussen het Stationsgebied en Overstad, waar het Poppodium Victorie en het filmtheater van JT gebouwd zullen worden.

In maart 2014 startte de bouw van de brug, die naast de spoorbrug ligt ter hoogte van de Stationsweg en Zijperstraat. De brug heeft een eigen en bescheiden uitstraling, waarbij het lijkt alsof hij boven het water zweeft. Het middelste deel is beweegbaar voor de scheepvaart.

 
Google+

Contact

  • De Telefooncentrale
    Koelmalaan 350 2.4 1812 PS Alkmaar
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 072-844 98 48