Login

Gebruikersnaam
Password *
Onthou mij

Gemeente Alkmaar

Gemeente controleert huizen in Spoorbuurt op illegale splitsing

station alkmaar luchtAlkmaar, 11 maart 2015. In de komende weken gaat de gemeente Alkmaar in de Spoorbuurt controleren op huizen die opgesplitst zijn in meerdere kamers of appartementen. Uit een eerdere inventarisatie bleek dat 70 woningen mogelijk illegaal zijn gesplitst. Onder de bewoners van de Spoorbuurt heerst al geruime tijd onvrede over overlast van lawaai, huisvuil, geparkeerde auto’s en fietsen, die waarschijnlijk het gevolg zijn van woningsplitsingen. Het college heeft deze week besloten over te gaan op inpandige controle. 

Wethouder Anjo van de Ven (OPA): “Deze week ontvangen de eigenaren en bewoners van die woningen een brief van de gemeente. In overleg met hen willen we tot een goede oplossing komen. Dat kan zijn dat er gesplitste woningen gelegaliseerd worden. Maar dat kan ook betekenen dat een handhavingstraject wordt ingezet.” Brandveiligheid is een belangrijk punt bij de beoordeling.

Het hele traject vindt plaats in goed overleg met wijkvereniging ‘Op de Rails’, wijkbewoners en andere betrokkenen en is naar verwachting over een half jaar afgerond.

Google+

Contact

  • De Telefooncentrale
    Koelmalaan 350 2.4 1812 PS Alkmaar
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 072-844 98 48