Login

Gebruikersnaam
Password *
Onthou mij

Sport Alkmaar

Spectaculaire mountainbikewedstrijd op verwerkingslocatie GP Groot

gp groot recycleAlkmaar, 18 maart 2015. Zaterdag 20 juni organiseren MTB Noordwest en GP Groot voor de derde keer de GP Groot reCYCLE. De hoogste berg van Alkmaar op de verwerkingslocatie van GP Groot is op die dag wederom de ‘kuitenbijter’ bij een van de meest unieke MTB evenementen van Nederland. Het deelnemersaantal groeide de afgelopen edities gestaag. De organisatie bereidt zich dit jaar voor op minimaal 250 rijders; uit binnen- en buitenland. MTB-ers kunnen individueel en in teamverband meedoen.

In een race over 100 minuten trotseren mountainbikers het gevarieerde terrein van GP Groot. Er wordt weer een uitdagend MTB-parcours uitgezet rond de recyclinginstallaties en het ‘Alkmaarse heuvellandschap’ van bouw- en sloopafval. Om jeugdige rijders ook een kans te geven, wordt voorafgaand aan de wedstrijd een KidsRide gehouden. Onder begeleiding van ervaren MTB-ers en begeleiders kunnen kinderen van 8 t/m 17 jaar (gratis) het parcours rijden. Let op: De plaatsen voor deze ‘preCYCLE’ zijn beperkt.

De KidsRide is van 13:15 tot 14:45 uur en de race start om 15:00 uur, Inschrijven kan alleen via voorinschrijving en vanaf 18 jaar via de website van GP Groot. Deelname is € 10,- (ex prochip) KNWU-basislidmaatschap is vereist. Inschrijven kan ook via www.inschrijven.nl.

 

Yannick van der Kolk Noord-Hollands Kampioen onder 18 jaar

tomvanderkolkDe Goorn, 17 maart 2015. Zaterdagavond werden in De Goorn de Noord-Hollandse Judo Kampioenschappen gehouden voor judoka's onder de 18 jaar. Yannick van der Kolk is net geselecteerd voor twee European Cup wedstrijden, waarvan een in Tsjechië en een in Berlijn. Met dat niveau was hij aan zijn stand verplicht om zich via dit districtskampioenschap op zijn minst te plaatsen voor het NK over 3 weken in Leek. Dit lukte hem zonder al teveel problemen. Hij pakte goud, en daarmee ook een ticket voor dat NK.

Yannick wist vrij makkelijk zijn voorrondes te winnen. In de halve finale moest hij de mat op tegen Julian de Graaf, die gezien werd als zijn grootste concurrent. Maar vrij snel scoorde de oudste telg van de Van der Kolk familie een wazari met een offerworp en niet veel later een vol punt met een schouderworp. In de finale maakte Yannick korte metten met Mike Durger van Kenamju, de Haarlemse judoschool die vele internationale toppers voortbracht. Na 2 minuten gooide hij Mike met een vol punt op de rug.

Ook Lennart Koersveld deed het erg goed in de categorie -55 kg. Hij wist makkelijk de halve finale te halen. In de finale kwam hij achter te staan tegen Dhemerson van Stralen, maar hij nam snel over met een wazari. Uiteindelijk was het echter Dhemerson die won. nadat hij een verwurging had aan kunnen brengen. De 2e plaats is ook goed voor plaatsing voor het NK onder 18. Rik Wijs wist zich in de -50 kg te plaatsen. Met een 2e plaats verloor hij alleen de finale, van Melle van de Ham.

 
Google+

Contact

  • De Telefooncentrale
    Koelmalaan 350 2.4 1812 PS Alkmaar
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 072-844 98 48