Login

Gebruikersnaam
Password *
Onthou mij

Sport Alkmaar

IJsmachines De Meent uitgezet na succesvol seizoen (FOTO)

de meent logoAlkmaar, 16 maart 2015. Na 22 weken ijsplezier is het seizoen bij IJsbaan De Meent voorbij. Maandag 16 maart werd door de ijsmeester het kloppende hart van de ijsbaan, de ammoniakcompressor in de machinekamer, stilgezet. Zoals elk jaar is iedereen vanaf oktober weer uitgenodigd om op het mooie ijs van De Meent te schaatsen. Honderdduizenden bezoekers hebben deze winter weer genoten. Het ijs leek dit jaar sneller dan ooit, want er zijn maar liefst 11 baanrecords gereden. 

Gedurende het seizoen was er voor iedereen wel wat te doen. Discoschaatsen voor de jeugd, bedrijfsuitjes met ijshockey en curling, kunstschaatsen en schoonrijden in de ijshal, recreanten die overdag hun kunsten vertoonden en wedstrijdschaatsers die ’s avonds met hoge snelheden over de 400 meter baan schoten.

Nu het ijs weer smelt gaan de ijsmeesters direct aan de slag met het onderhouden van de apparatuur, want deze heeft het zwaar in zachtere winters. Zet zaterdag 10 oktober alvast in de agenda, want dan opent de ijsbaan haar deuren weer voor alle schaatsers. Ben van Langen, manager IJsbaan De Meent: “Vertrouwde evenementen zoals de Schaats4daagse blijven behouden en momenteel werken wij aan een aantal nieuwe projecten om nog meer mensen uit de regio kennis te laten maken met de leuke sport schaatsen.” Voor de overbrugging van het schaatsseizoen heeft hij nog een suggestie: “Op 28 maart opent het Outdoorpark de Hoornse Vaart haar deuren. Voor echte buitensportliefhebbers is dit een aanrader.”

20150316 ijsmachines uit

Reageer op dit artikel...


Beveiligingscode
Vernieuwen

Google+

Contact

  • De Telefooncentrale
    Koelmalaan 350 2.4 1812 PS Alkmaar
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 072-844 98 48