Login

Gebruikersnaam
Password *
Onthou mij

Uit de Regio

Leerlingrestaurant ROC Horizon College toegetreden tot Euro-Toques Nederland (FOTO)

horizoncollegeHeerhugowaard, 18 maart 2015.  Maandag 16 maart is het leerlingrestaurant L’Estaurant van het ROC Horizon College in Heerhugowaard toegetreden tot Euro-Toques Nederland, de grootste restaurantvereniging van Nederland. Met dit lidmaatschap toont het leerlingrestaurant aan duurzaam te werken, pure producten te leveren met zo min mogelijk restafval. Aan de basis wordt aandacht besteed aan ambachtelijk koken, van natuurlijke, bij voorkeur streek- en seizoengebonden producten. Met het 'sabreren' van champagne door de burgemeester Han ter Heegde van Heerhugowaard en sectordirecteur Monique Spaansen en de onthulling van het schildje is L’Estaurant officieel lid van Euro-Toques Nederland.

Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques Nederland, is zeer enthousiast over deze toetreding: “We verwachten van het ROC Horizon College dat ze bij haar leerlingen het besef van duurzaam koken bijbrengen. De kok in opleiding is de kok van de toekomst en als hij zijn vak ook op ambachtelijke wijze leert, kan hij keuzes maken. Wil ik werken met convenience producten en producten met E-nummers of ligt mijn hart bij het ambachtelijke en onderschrijf ik de Code van Eer.” De opleidingsmanager van de afdeling Horeca, Ronald Mulder, heeft met de toetreding een brug geslagen tussen zijn opleiding en de waarden van Euro-Toques, in de vorm van het omarmen van de Code van Eer, en dit zal hiermee een integraal onderdeel van de opleiding worden.

20150318 Horizon leerlingrest toetreding

 

Weesfietsen station Heerhugowaard op 2 april verwijderd

heerhugowaard-logoHeerhugowaard, 17 maart 2015. Donderdag 2 april starten de gemeente Heerhugowaard, Rataplan Kringloopwinkels en de NS een opruimactie op het station van Heerhugowaard. Achtergelaten en fout geparkeerde fietsen worden dan weggehaald. De actie volgt een advies van de politie die aangeeft dat een rommelig aanzien vandalisme uitlokt. De opruimactie moet weer een veilig en uitnodigend stationsgebied opleveren. Daarnaast levert het ook weer flink wat stallingsruimte op. Naar schatting zijn 20 tot 25% van de fietsen op het station in Heerhugowaard weesfietsen of wrakken.

Bij de actie wordt gekeken naar weesfietsen, wrakken en fout geparkeerde fietsen. Deze worden allemaal apart gelabeld. Weesfietsen en wrakken worden al op 31 maart gelabeld. De eigenaar heeft dan twee dagen om de fiets op te halen. Fout geparkeerde fietsen worden op de ochtend van 2 april gelabeld en ’s middags al meteen verwijderd.

Wanneer iemand zijn of haar fiets weer terug wil nadat deze is opgeruimd, kan deze ophalen bij Rataplan in Alkmaar. Alle opgeslagen fietsen worden geregistreerd op www.verlorenofgevonden.nl. De eigenaar moet bij het ophalen de fietssleutel en identificatie meenemen. Rataplan bewaart de fietsen nog 13 weken voordat ze eventueel opgeknapt worden en in de verkoop gaan.

De gemeente doet tijdens en na de opruimactie een schoonmaakronde. Doordat veel fietsen lang geparkeerd staan, was het niet mogelijk om tussen de fietsenrekken schoon te maken. Later dit jaar volgen nog drie opruimacties, waarschijnlijk in de vakantieperiodes. Achtergelaten fietsen zijn dan makkelijk te herkennen.

 
Google+

Contact

  • De Telefooncentrale
    Koelmalaan 350 2.4 1812 PS Alkmaar
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 072-844 98 48