Login

Gebruikersnaam
Password *
Onthou mij

Uit de Regio

Weesfietsen station Heerhugowaard op 2 april verwijderd

heerhugowaard-logoHeerhugowaard, 17 maart 2015. Donderdag 2 april starten de gemeente Heerhugowaard, Rataplan Kringloopwinkels en de NS een opruimactie op het station van Heerhugowaard. Achtergelaten en fout geparkeerde fietsen worden dan weggehaald. De actie volgt een advies van de politie die aangeeft dat een rommelig aanzien vandalisme uitlokt. De opruimactie moet weer een veilig en uitnodigend stationsgebied opleveren. Daarnaast levert het ook weer flink wat stallingsruimte op. Naar schatting zijn 20 tot 25% van de fietsen op het station in Heerhugowaard weesfietsen of wrakken.

Bij de actie wordt gekeken naar weesfietsen, wrakken en fout geparkeerde fietsen. Deze worden allemaal apart gelabeld. Weesfietsen en wrakken worden al op 31 maart gelabeld. De eigenaar heeft dan twee dagen om de fiets op te halen. Fout geparkeerde fietsen worden op de ochtend van 2 april gelabeld en ’s middags al meteen verwijderd.

Wanneer iemand zijn of haar fiets weer terug wil nadat deze is opgeruimd, kan deze ophalen bij Rataplan in Alkmaar. Alle opgeslagen fietsen worden geregistreerd op www.verlorenofgevonden.nl. De eigenaar moet bij het ophalen de fietssleutel en identificatie meenemen. Rataplan bewaart de fietsen nog 13 weken voordat ze eventueel opgeknapt worden en in de verkoop gaan.

De gemeente doet tijdens en na de opruimactie een schoonmaakronde. Doordat veel fietsen lang geparkeerd staan, was het niet mogelijk om tussen de fietsenrekken schoon te maken. Later dit jaar volgen nog drie opruimacties, waarschijnlijk in de vakantieperiodes. Achtergelaten fietsen zijn dan makkelijk te herkennen.

Reageer op dit artikel...


Beveiligingscode
Vernieuwen

Google+

Contact

  • De Telefooncentrale
    Koelmalaan 350 2.4 1812 PS Alkmaar
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 072-844 98 48