Login

Gebruikersnaam
Password *
Onthou mij

De Mare

In zomer 2016 pas hellingbaan voor winkelcentrum De Mare

20150310 de-mare-logoAlkmaar, 10 maart 2015. Het in september 2014 opgestelde plan voor een hellingbaan aan de noordkant van winkelcentrum De Mare wordt een jaar uitgesteld. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de hellingbaan in de zomer van 2015 al klaar zou zijn. Sinds de verbouwing van winkelcentrum De Mare in 2009 is er aan de noordkant geen geschikte ingang meer voor mindervaliden en ouderen. Er is wel een lift, maar die is vaak het onderwerp van storingen. Hierdoor moeten ouderen een stuk omlopen om het winkelcentrum binnen te kunnen komen.

In september 2014 hebben wethouders Nagengast en Van de Ven al een gesprek gehad met de Vereniging van Eigenaren over de kwestie. De VvE toonde zich destijds weinig bereid om geld te steken in de lift omdat ze al veel aan de verbouwing van het winkelcentrum hadden besteed. Er werd toen een plan opgesteld om het fietspad op te hogen en een hellingbaan nabij de lift aan te leggen. De VvE had hier ook inspraak in, aangezien de hellingbaan deels op terrein ligt wat eigendom is van de VvE.

Nagengast laat het NHD nu weten dat er nog gewacht moet worden op de goedkeuring van de VvE om de hellingbaan daadwerkelijk te gaan aanleggen.

 

Filmpje aanpakken dakloze man oogst woede en verontwaardiging (FOTO)

20150305 filmpje zwerver smallAlkmaar, 05 maart 2015. De Facebookgroep 'Je bent Alkmaarder als' ontploft zowat van verontwaardiging. Er is een filmpje gepost van twee stadswachten die op hardhandige wijze een naar zeggen dakloze man tegen de grond werken en hem zijn laatste 'bezittingen' waaronder een paar schoenen afnemen. Hoewel een aantal reagerende mensen oproept tot kalmte en vragen om eerst uit te vinden wat de achtergrond van het filmpje is én dat niet duidelijk is wat er voor en na het filmpje gebeurt, is er geen houden meer aan. Scheldpartijen op politie, gemeente en Stadstoezicht vullen de pagina. Het lijkt te gaan om een man die bekend is onder de naam Thomas en voornamelijk rondhangt bij De Mare.

"Mensen die rondlopen wijst hij graag de weg en hij ruimt troep op die jullie en wij achterlaten. Hij stopt dat in de containers en wat er in de verkeerde container is gedaan, haalt hij eruit en sorteert het waar het hoort. Ook verzamelt hij in zijn ogen waardevolle spullen en bindt die op en aan zijn fiets. Hij heeft zo zijn plekjes waar hij het spul bewaart. Hij maakt zelf geen troep, hij is geen overlastveroorzaker, drinkt niet en gebruikt geen drugs. Het is onze 'zwerver Thomas.' Een goed mens die geen vlieg kwaad doet. Hij heeft rond De Mare zijn eigen wereldje en schept daar orde waar hij maar kan. Iedereen schept orde in zijn eigen wereld en Thomas doet het zó. Het is een manier van leven waar veel mensen niets van snappen maar voor Thomas werkt het blijkbaar", zo meldt een Facebookgebruiker die de man lijkt te kennen. Inmiddels is het filmpje ook op GeenStijl te zien.

20150305 filmpje zwerver WEB

 
Google+

Contact

  • De Telefooncentrale
    Koelmalaan 350 2.4 1812 PS Alkmaar
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 072-844 98 48