Login

Gebruikersnaam
Password *
Onthou mij

Oudorp

Belangrijke ondertekening samenwerkingsovereenkomst voor project Voor Mekaar Oudorp (VIDEO)

20150312 voor-mekaar-oudorpAlkmaar, 12 maart 2015. Woensdag vond in Wijkcentrum De Oever in Oudorp een belangrijke gebeurtenis plaats: onder toeziend oog van wethouder Anjo van der Ven werd de officiële samenwerkingsovereenkomst getekend door de partijen die deelnemen aan het project Voor Mekaar Oudorp. Dit zijn de Stichting MEE, WonenPLus, de Compaan, Humanitas, Stichting de Wering en Wijkcentrum De Oever. Wethouder Van der Ven reikte bovendien de eerste Compaan van het project, een tablet die speciaal is ontwikkeld voor ouderen, uit aan de eerste deelnemer van deze pilot. 

Voor Mekaar Oudorp is een laagdrempelig informatiepunt voor de inwoners van Oudorp. Hier kan jong en oud terecht met allerlei vragen op het gebied van welzijn, zorg, voorzieningen en sociale wet- en regelgeving.

Het informatiepunt is gevestigd in Wijkcentrum De Oever, Amstelstraat 1, en is elke werkdag open van 9:00 tot 12:00 uur. Vrijwilligers en professionals zitten klaar om met eenieder die een vraag of probleem heeft een oplossing te zoeken en zo nodig naar de juiste instantie door te verwijzen.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

 

PCC-leerlingen bouwen amfitheater bij De Sterrezanger (FOTO's)

PCCAlkmaar, 05 maart 2015. Vierdejaars leerlingen van het Vakcollege Techniek hebben op het schoolplein van basisschool de Sterrezanger in Oudorp een amfitheater gemetseld. Vanaf eind september 2014 werkten de zes timmerlieden-in-opleiding en de vier leerling-metselaars keihard door in regen en wind. Het bouwwerk moet nu nog worden gevoegd en is dan gereed voor gebruik.

Een origineel amfitheater is een enorm ovaal open gebouw uit de Romeinse oudheid dat gebruikt werd voor gladiatorengevechten, jachtpartijen en gevechten met wilde dieren. De vrije school in Oudorp gaat het daar natuurlijk niet voor gebruiken, maar wel voor presentaties en voorstellingen. Het bouwwerk met een doorsnee van ruim 5 meter werd gebouwd van allerhande soorten baksteen, aangevuld met natuursteen en keien. De vakcollege-leerlingen van PCC Oosterhout startten in september met het maken van mallen en stellen van de profielen. Als het theater helemaal gereed is, wordt het aangevuld met zand om op te zitten.

Aad Peetoom, techniekdocent op PCC Oosterhout en begeleider van de bouw-leerlingen, is bijzonder trots: "Het is een zware klus geweest, waaraan de jongens ruim een half jaar hard hebben gewerkt. Onze leerlingen leren om heel strak en precies te metselen, maar de opdracht door De Sterrezanger was om juist meer ‘organisch’ te metselen. Het eindresultaat is prachtig geworden!” Donderdagochtend 5 en 12 maart zijn de leerlingen nog bezig met voegen.

Het ontwerp werd gemaakt door het team van De Sterrezanger. De uitvoerders zijn: Sep Smit (16 jaar, Graft) Jurgen Terluin (15 jaar, Limmen), Bram Lueks (15 jaar, Heerhugowaard), Bas Fritschy (16 jaar, Alkmaar), Jordy van ’t Hoff (16 jaar, Alkmaar) en Stan Liefting (16 jaar, Limmen). De metselaars zijn Niels Oud (16 jaar, Akersloot), Roy van Veen (17 jaar, Alkmaar) en Youri Luik (16 jaar, Alkmaar), samen met zijn tweelingbroer Jesse, leerling van De Viaan, als stagiair.

 
Google+

Contact

  • De Telefooncentrale
    Koelmalaan 350 2.4 1812 PS Alkmaar
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 072-844 98 48