Login

Gebruikersnaam
Password *
Onthou mij

Overdie

KUUB presenteert Alkmaarse kunstenaars (FOTO's)

KUUB-logoAlkmaar, 14 maart 2015. KUUB staat voor Kunst Uit Unieke Beleving en het is het eerste Alkmaarse amateurkunstfestival dat wordt gehouden. Zaterdagmiddag werd KUUB in Koel 310 aan de Koelmalaan geopend door cultuurwethouder Van de Ven. Diverse amateurverenigingen hadden de behoefte om zich aan op een vernieuwende manier aan de Alkmaarse bevolking te presenteren. Bij Helen Groves ontstond toen het idee voor KUUB. Zij is de afgelopen maanden druk geweest om het idee verder te ontwikkelen en alles in goede banen te leiden. Ondanks dat er toch vooral Alkmaarse kunstenaard gevraagd werd zich te melden was het aanbod groot. Koel 310 werd omgetoverd tot een interactief doolhof met licht als leidraad: blauw licht betekent muziek, rood  theater en groen is dans. In totaal waren er zesal disciplines, te weten  beeldende kunst, muziek, dans, theater, creatief schrijven en mediakunst. Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp vertoonde er zíjn mediakunsten en kwam terug met deze fotoreportage.

 

Poging inbraak, verdachte aangehouden

politie inbraak 150x150Alkmaar, 10 maart 2015. Dinsdagmorgen vroeg hielden agenten in Alkmaar een 34-jarige inwoner aan op verdenking van poging tot inbraak.

Rond 01.45 uur kreeg de politie melding dat er ingebroken zou worden bij een pand aan de Voormeer. Een getuige had gezien dat de man bij een huis de voordeur probeerde te forceren. Onderzoek wees uit dat dit niet gelukt was.

Op basis van het opgegeven signalement wist de politie de verdachte even later aan te houden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

 
Google+

Contact

  • De Telefooncentrale
    Koelmalaan 350 2.4 1812 PS Alkmaar
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 072-844 98 48